Online Tržište

Vaš mentor u svakodnevnom sv(ij)etu internet poslovanja i online marketinga.

buy vicodin online

PHP opasno konkuriše JAVA enterprise rešenjima

bez komentara

php Firme odavno favorizuju Java i .Net-a., Ali PHP i drugi dinamički programski jezici ubrzano napreduju da bi sustigli svoje daleko močnije suparnike.

Dinamički programski jezici kao što su PHP i Python, dominiraju web inženjeringom, ali to ne znači da su Java i .NET prošlost.

Prema izvještajma Forester-a, PHP, tvrdi da se open-source koristi u 57 odsto slučajeva, ali je isto tako najveći deo potrošnje poslovnog softvera ide na Java i .NET.

Ali kako analize trendova zapošljavanja sugerišu, još uvek ima dosta posla u osnovnim programskim jezicima kao što su Java i .Net, ali da postoji i bum u PHP i Python radnim mestima

Dok Java stagnira, postoji nekoliko trendova prelazaka programera i njihovih firmi na dinamički programski jeziki kao što je PHP.

Sve u svemu, vidimo kako upotreba dinamičkih jezika značajno raste. Ovo je posledica nekoliko velikih trendova. Prvo, definitivno postoji raširenost rasta jezičkih veština oko open source (otvorenog koda). Rasprostranjeno je i prihvatanje open-source u firmama, koje nije postojalo pre 5-6 godina. A tu su i razne edukacije o prednosti korišćenja dinamičkog jezika kao što su brzina, fleksibilnost, lakoća korišćenja za programere, niske cene, kao i podrška zajednice.

Pomak su učinile firme kao što su ActiveState i Zend, koji su značajno unapredili zajednicu.

ActiveState ima veoma moćne i uticajne korisnike kao Credit Suisse, ali takođe i dosta drugih dele dinamičnost i izdašnost ovog jezika. U kućnoj upotrebi nalaze se Google-ove aplikacije ali i ozbiljnije aplikacije kao što su Drupal ili Joomla.

Written by admin

15 Februara, 2010 at 9:43 am

Objavljeno u Software

Tagovano sa , , , , ,

Ostavi komentar