Online Tržište

Vaš mentor u svakodnevnom sv(ij)etu internet poslovanja i online marketinga.

buy vicodin online

Raj i pakao zapošljavanja na Facebook-u

bez komentara

images Jedan podnosilac aplikacije za posao je detaljno opisao svoje iskustvo sa traženjem posla na Facebook-u. Zvuči kao tipična depresivna priča o traženju posla. Facebook ga je držao tri i po meseca u iščekivanju pre nego ga je email-om obavestio da je mesto popunjeno.

Podnosilac aplikacije je konkurisao za ne-inženjersku poziciju. Postojalo je programersko mesto gde znanje kodiranja nije bio potrebno, ali bi bilo korisno da se zna.

Dosadašnje iskustvo podnosioca aplikacije obuhvata: "kombinaciju kodiranja, baza podataka, analize, pisanja i marketinške veštine."

Dok je sveukupno iskustvo slično bilo kom procesu zapošljavanja, ima dosta specifičnosti koje se odnose na popunjavanje Facebook-aplikacije, kao naprimer:

  • Korisno je znati nekoga ko radi u Facebook-u.
  • Nakon telefonskog intervjua, sledi test kodiranja pa test pisanje zadatka. Podnosilac aplikacije je imao nedelju dana da ih završi.
  • Sledeći intervju je mnogo duži, i sadrži kviz iznenađenja. Podnosilac aplikacije je morao napisati algoritam (zvani" pseudokod ") za kodiranje problema. Njegovi anketari videli su kod, kako ga je napisao i testirao.
  • Dva meseca nakon prvog telefonski intervjua, pozvan je na razgovora u Facebook kancelarije koji je trajao 3 sata.
  • Tokom intervjua odgovarao je na brojna tehnička pitanja, jer je imao određene veštine navedene u svom iskustvu. Na nekoliko pitanja odgovorio je sa "ne znam".
  • Šest nedelja posle toga, Facebook ga je email-om obavestio da nije primljen.

Written by admin

9 Februara, 2010 at 11:06 am

Objavljeno u Facebook,Generalno

Tagovano sa ,

Ostavi komentar