Telo None Belomesoff pronađeno je dva dana nakon što je otišla na izlet sa čovekom koji joj rekao da idu da spasu povređene životinje, potvrdila je policija u Sydney-u.

20-godišnji muškarac je optužen za ubistvo Nona Belomesoff južno od Sydney. Detektivi kažu da slučaj pojačava potrebu za oprezom prilikom korišćenja Facebook-a.

Veruje se da se Nona Belomesoff sprijateljila sa Christopher James Dannevig, koji je kako u policiji kažu postavio lažni Facebook profil u kojem tvrdi da radi za dobrobit životinjskih grupa.

Gospodin Dannevig je rekao da je ponudio Nona Belomesoff mogućnost posla sa organizacijom i krenuli su na kampovanje navodno da traže povređene životinje oko Campbelltovn, Novi Južni Vels.

Volela je životinje i videla je ovo kao priliku da prati svoj san. Nona je rekla da ako ne krene na ovo kampovanje, izgubit će posao a taj posao je bio njen san,

rekao je njen brat Gary.

Kada se Nona Belomesoff nije vratila, njena porodica je kontaktirala policiju a oni su otkrili njeno telo u petak uveče.

Od tada nekoliko stranica i grupa za odavanje pošte Nona Belomesoff su postavljene na Facebook.

Među hiljadama postova, prijatelji su izražavali šok, tugu i nevericu.

Detektiv Russell Oxford, koji je vodio istragu, rekao je da je predmet podsetnik i upozorenje mladim ljudima o opasnostima ukazivanja poverenja strancima na socijalnim mrežama.