U današnjem Internet dobu svatko može postati zvijezda sa pravim viralnim videom. YouTube vam čak dozvoljava da zaradite novac od vaših videa pod uslovom da su izvornog sadržaja. Ali kako da stvarno napraviti karijeru izvan vaše Internet slave? Neke viralne zvijezde su vidjele milijuni ljudi ali svi oni su poznati po svojim budalaštinama. Uz dužno poštovanje YouTube emisijma poput “Fred” i “Smosh,” pogledajte viralne zvijezda koje su napravile karijere ne oslanjajući se isključivo na svoju Internet slavu.

Za neke, otkrivanje svog talenta bila je dovoljna da nastave i izvan svog strašnog YouTube videa. Drugi su morali da se oslonjaju na svoju kreativnost, poslovnu pamet i sreću.

10. Jessica Rose (lonelygirl15) – Glumica

Rose je nastavila svoju glumačku karijeru i izvan YouTube glumeći u hit emisijama poput “Greek” i HBO web seriji ” Hooking Up”. Prošle godine bila je “celeb blogger” za vrijeme NHL Stanley Cup doigravanja.

9. Joel Reinders – NFL Igrač

Nakon što je igrao samo dvije sezone na sveučilištu Waterloo u Kanadi, Reinders i njegov agent su odlučili napraviti strašan highlight video i pokazati ga Canadian Football League (CFL) momčadima. Umjesto toga, NFL je zakucao na njegova vrata a Cleveland Browns su potpisali ugovor sa nedraftiranim novakom.

8. Lin Yu Chun (poznat pod imenom “Tajvanski Susan Boyle”) – Pjevač

Prošlog mjeseca, Lin Yu Chun je nazvan “tajvanski Susan Boyle” nakon njegovog zadivljujućeg nastupa na tajvanskom pjevačkom natjecanju. On je potpisao sa izdavačkom kućom Sony Music, a snjegov debi album će biti izdan ovog srpnja.

7. Caite Upton (inače poznata pod imenom “Mis Južna Karolina Teen USA”) – model i televizijska ličnost

Upton je postala viralna zvijezda sa svojim besmislenim odgovorom na pitanje tokom Miss Teen USA natjecanja. Kao što je bilo smiješno i konfuzno, Upton se naučila smijati sama sebi i nastaviti sa svojom mladom karijerom. Donald Trump je potpisao ugovor sa njom za njegovo Trump Models Management, nedavno je bila treća u The Amazing Race.

6. The Back Dorm Boys – Internet & TV Ličnosti

Duo Huang Yixin i Wei Wei su krenuli na svoj put uspjeha sa Backstreet Boys hitom “I Want It That Way “. Od tada, bivši studenti su potpisali ugovor sa medijskom kompanijom iz Pekinga Taihe Rye da nastave sa svojom sinkronizacijom usana i da se pojave u Pepsi reklami. The Back Dorm Boys su i glasnogovornici za Motorolu i Sina u Kini.

5. Kimbo Slice – MMA Fighter

Kimbo Slice je dosegao viralnu slavu sa svojom videom sa uličnom tučnjavom koji je cirkulirao na YouTube. On je pobjednik u svim osim jednog videa što je privuklo pozornost MMA organizacije EliteXC. On je zaradio između 250.000 – 500.000 dolara za svaki od svoje četiri borbe sa tvrtkom. U posljednje vrijeme Slice se natjecao u Ultimate Fighter i borio se u dvije UFC borbe a nakon poraza od Matta Mitrione, sa njim je raskinut ugovor.

4. Soulja Boy – Rapper

Soulja Boy je imao hit broj jedan “Crank That (Soulja Boy)” kad je imao samo 17 godina.

3. Arnel Pineda – Lead Singer For Journey

Filipinski pjevač Arnel Pineda glazbenu karijeru je započeo u ranim 1980, ali je postigao više uspjeha danas nego ikada prije. Video njegova benda, The Zoo, u kojem su izvodili tuđe pjesme su stavili na YouTube i jedan od bendova čije su pjesme pjevali, Journey, ih je primjetio. Oni su na audiciji i najavili Pineda kao njihovog novog pjevača u prosincu 2007. Revelation, prvi album Journey sa Pineda, je postao platinum krajem 2008, turneja im je donijela više od 35 milijuna dolara.

2. Susan Boyle –Pjevačica

21. siječnja 2009, Susan Boyle se pojavila u trećoj sezone Britainanskog SuperTalenta i pjevala “I Dreamed A Dream” na audiciju. Nepotrebno je reći da nakon što joj je nastup dospjeo na YouTube, svijet je bio zadivljen Škotlanđankom. Boyle je potpisala ugovor sa Columbia Records, a njen debi album, I Dreamed a Dream, je prodan u više od 4 milijuna primjeraka.

1. Justin Bieber – Pjevač

Već Megastar sa svojih 16 godina, Justin Bieber je iskoristio YouTube kao odskočnu daska za njegovu slavu.Njegova majka bi ga snimala kako pjeva hit pjesme koje bi postavljala na video-sharing stranicu da ih cjeli svijet vidi. Bieber će uskoro potpisati ugovor sa izdavačkom kućom sa kojom će praviti hitove sa kojima će djevojke diljem svijeta plakati.