mobile-social-networking Novo istraživanje ComScore pokazuje da osobe sa telefonima kojima mogu da pristupe web-u troše puno više svog vremena ovih dana za pristup društvenim mrežama.

Studija, objavljena u srijedu navodi socijalno umrežavanje kao najbržu rastuću djelatnosti kod osoba koje imaju smartphone i druge napredne telefone koji nude pregledavanje web-a.

Među 69,6 milijuna telefonskih korisnika koji koriste mobilne aplikacije, u zadnja tri mjeseca 14.5 milijuna ih je pristupilo socijalnim mrežama, što je 240 posto povećanje u odnosu na isto razdoblje u 2009 godini.

Među gotovo 73 milijuna onih koji se koriste mobilni preglednik, 30 milijuna je posjetilo socijalne mreže kroz preglednik što je 90 posto povećanje u odnosu na prethodnu godinu.

Socijalno umrežavanje je trenutno daleko najbrža rastuća mobilna aktivnosti,

rekao je Mark Donovan, zamjenik predsjednika ComScore.

Ali ovi telefonski korisnici ne posjećuju samo Facebook ili Twitter. Pristup bankovnim računima je također popularna aktivnost. Tijekom tri mjeseca koja je pratio ComScore, gotovo 5 milijuna ljudi je pristupilo bankovnim računima putem aplikacija a 13,2 milijuna putem mobilnog preglednika.

Korisnici mobilnih aplikacija vole vijesti i sport, također. U istom razdoblju, 9,3 milijuna njih koriste namjenske vijesti putem aplikacija a 26 milijuna pristupa novostima putem preglednika, isto tako 7,7 milijuna prati sportske informacije putem aplikacija dok 21,5 milijuna prati sportska dešavanja preko preglednika.