home-account-com_-guaranteed-lowest-mortgage-rates Home-Account, savetovalište i servis za pretragu hipoteka, pokrenut je prošle godine u vreme implozije stambenog tržišta. Sajt je podigao sredstva od impresivne grupe investitora, uključujući i Charles River Ventures, Marc Benioff, Ron Conway, Mark Pincus i Jeff Clavier.

Jedan od vodećih investitora bio je i sajt za lično finansiranje Bills.com, koji je uložio blizu miliona dolara u Home-Account. Danas je Home-Account objavio da je kupljen od strane Bills.com. Uslovi sporazuma nisu objavljeni.

Home-Account nudi besplatni i plaćeni servis za one koji traže hipoteku ili ponovo finansiranje. Home-Account pomaže korisnicima da pronađu pravu hipoteka za svoje potrebe i kreditnu istoriju svojih partnera kreditora. Home-Account ne uzima procenat od kupaca ili kreditora, kao neki online hipotekarni servisi poput LendingTree.com ili LowerMyBills.com. On zarađuje novac isključivo od pretplate korisnika. Osnivač Home-Account Mark Goldstein navodi da je kompanija od svog lansiranje prošle godine do danas pomogla da se zaključi blizu stotinu stambenih kredita.

Pošto je Bills.com jedan od investitora, kompanija je tesno sarađivala sa Home-Account i verovatno otkrila da bi bilo dobro da misija Bills.com bude resurs za pomoć ljudima u ostvarenju boljih finansijskih odluka. Ethan Ewin, predsednik Bills.com kaže da kompanija planira da preuzme platformu Home-Account i uvede u ponudu i druge finansijske odluke, kao što je otplata duga kreditne kartice.