YouTube-360 Google planira da kreira 20 posebnih kanala na svom YouTube sajtu, kao i da potroši 100 miliona dolara za stvaranje originalnih programa, navodi Wall Street Journal.

Google želi da kreira sopstveni striming video program koji će prema navodima WSJ biti jeftini programi dizajnirani specijalno za web i YouTube. Ovo će biti "veliki remont" na YouTube-u, koji osim kreiranja sopstvenog programa podrazumeva i oglašavanje u emisijama, iako sajt već ima unosan sistem oglašavanja.

Google je već obavio neke razgovore sa Holivudskim agencijama u potrazi za idejama a predpostavlja se da će to da rezultira saradnjom sa nekokom produkcijskom kompanijom koja bi trebala da proizvede sadržaj.

Novi dizajn YouTube-a bi trebao da uključuje mnogobrojne "kanale" na temu sporta i umetnosti, a oko 20 kanala bi se odnosilo na "nekoliko sati profesionalno proizvedenog originalnog programa nedeljno".

Sa originalnim sadržajem proizvedenim specijalno za web Google kreće u bitku za gledaoce, namečući se kao opasan konkurent kablovskim TV operaterima kao i satelitskoj televiziji koje trenutno dominiraju na ovom polju. Sama veličina Google brenda i finansijska moć kompanije dovoljno su upozorenje za sve igrače na tržištu.