Poslovanja i druge organizacije koje nisu sigurne kako da podese Facebook stranice sada mogu da dobiju pomoć od vodiča koji je pokrenula ova najpopularnija društvena mreža. Novi Facebook-ov poslovni vodič nudi uputstvo korak po korak o tome kako poslovni korisnici mogu da podese stranicu i koristite je ka promociju i povezivanje sa potrošačima. Ovaj “Kako da” vodič prvo objašnjava kako da najbolje kreirate stranicu za određene vrste poslova, skrenete pažnju pravih kupaca i drugih zainteresovanih strana. Nakon toga, vodič pokazuje poslovanjima kako da objavljuju oglase i sponzorisane priče koje treba da ih mnogo bolje promovišu i poboljšaju imidž. Na kraju, Facebook sugeriše različite ugrađene aplikacije kako bi se stranica poslovanja transformisala u bogatiju platform koja podržava upotrebu socijalnim medija i mobilnih uređaja.

Sa svakom stranicom vodiča, Facebook obezbeđuje linkove za kreiranju stvarne stranice, aplikacije i drugih sadržaja.

Facebook u poslednje vreme ohrabruju svoje poslovne korisnike da kreiraju pravi tip stranice. U martu je društvena mreža pokrenula novu mogućnost, migraciju ličnih profila u poslovnu stranu.

U međuvremenu, Google je naišao na problema sa poslovanjima koja su željela da podese Google + profil. Društvena mreža, pokrenuta u junu, do sada se fokusirala na individualne profile, pa je to razlog zašto je do sada zatvoren veliki broj Google + računa kreiranih od strane poslovanja. Međutim, sada je i Google poćeo da savetuje poslovanja oko kreiranja profila.