U svijetu u kojem sve veći broj korisnika pristupa Internetu sa mobilnih uređaja, mobilno ciljanje se više ne smatra pametnim već obaveznim. Google je otišao čak i korak dalje u ciljanju mobilnih oglasa predstavljajući svoju AdWords značajku za ciljanje Tablet uređaja.

Sada je ova značajka, uključuje sva mikro-ciljanja, dostupna za sve korisničke AdWords račune.

Da biste omogućili ciljanje Tablet-a za kampanju, ili ciljane kampanje samo na Tablet-e, posjetite “Networks and Devices” u postavkama kampanje. Vidjet ćete novi potvrdni okvir označen kao “Tablets with full browsers”. Možete odabrati ovaj potvrdni okvir isključivo ili kao dio nekoliko opcija ciljanja, a možete i dodatno odrediti operacijski sustav i mobilnog provajdera preko “Advanced mobile and tablet options”.

Korisnici su ranije mogli ciljati iPad kao jedan od nekoliko mobilnih mogućnosti, ali kao se Tablet uređaji poavljuju na tržište, stvorila se potreba za širom podrškom i detaljnijim specifikacijama.

Trenutno iPad ima oko 97 posto Tablet tržišta u SAD-u, no unatoč svom malom tržišnom udjelu, Tablet uređaji sa Android OS se sve više prodaju. Zahvaljujući ukupnom rastu Tablet tržišta, koje prema procjenama stručnjaka očekuje više od 165 milijuna novih Tablet korisnika tijekom iduće dvije godine, ova značajka će biti itekako korisna.

Tablet uređaji se uglavnom koriste za pregledavanje web-a, a posebno vijesti. Čitanje knjiga putem Tableta je također u velikoj ekspanziji, što je dovelo do nekih predviđanja da bi eReader mogao nestati do 2015 godine. U svakom slučaju, sigurno je da broj Tableta raste i da su oni izvor čak 10 posto ukupnog web prometa.

Vjerujemo da će snažan rast Tablet tržišta omogućiti trgovcima povezivanje sa potrošačima na snažniji i relevantniji način,

istakao je Surojit Chatterjee, Google Product Manager za mobilne oglase.