Islandska umetnica Bjork nedavno je objavila ono za šta tvrdi da je "prvi App album" u svetu. Radi se o iPad i iPhone aplikaciji koja sadrži 10 pesama, uz svaku pesmu ide interaktivna aplikacija. Glavna aplikacija zove se Biophilia, po kojoj je nazvan i album, koji je dostupan besplatno na iTunes, ali ‘pesme’ aplikacije koštaju svaka po 1.99 dolara i kupuju se uz glavnu aplikaciju. Prva pesma, ‘ Cosmogony’ je besplatna. Do sada su još dve pesme objavljene: prvi singl " Crystalline'" i pesma pod nazivom " Virus".

Kada otvorite glavnu aplikaciju Biophilia će vas fascinirati. David Attenborough u uvodu govori "osetit ćete kako dolaze zajedno: priroda, muzika, tehnologija. Slušaj, uči, i stvaraj", a paralelno s tim 3D kosmos pluta na iPad ekranu.

Prvi aplikacija, Crystalline, je neka vrsta igre u kojoj se krećete kroz prostor prikupljajući kristale dok pesma traje. Postoji divana umetnička povezanost između muzike, koncepta pesme, teksta, slike i interaktivnosti aplikacije.

Druga pesma, Virus, takođe ima interaktivnost aplikacije. Tu je "instrument mode", u kom dodirujući slike proizvodite zvukove iz različitih instrumenata. U stvari, vi pravite sopstvenu pesmu od instrumenata koje Bjork koristi u "Virus".

Bjork je zapravo koristila iPad da stvaranje mnogih muzičkih zvukova na ovom albumu.

Biophilia je sjajan koncept za album pogotovo u vremenu kada muzičari traže nove načine za predstavljanje svoje muziku a uz to i da mogu da zarade. Ovo što je Bjork predstavila sa ovim svojim albumom, u kom koristi najnovije web tehnologije kao sredstvo umetničkog izražavanja možda i otvori vrata novoj eri u muzičkoj industriji.