skype

Skype je potvrdio grešku u svom softveru koji je slao kopije vaših poruka neželjenim primateljima.

Softverska greška po svemu sudeći stara je mjesec dana a prvi put je primjećena na Skype forumima za korisničku podršku, gdje je jedan broj šokiranih korisnika tražio pomoć jer nisu nikako mogli da shvate kako su neki njihovi kontakti primili poruke koje nisu bile namjenjene njima. Korisnici navode da su njihove privatne poruke, koje su razmjenjivali sa određenim kontaktima, na neki način kopirane i ponovno poslane nekim njihovim drugim kontaktima kojima one nisu bile namjenjene.

Skype je potvrdio grešku u svom softveru navodeći da se poruke poslane između dva korisnika kopiraju i šalju trećim osobama u vrlo “rijetkim okolnostima”. Skype naglašava da njegovi timovi rade na ispravci ove pogreške do koje je po svemu sudeći dovela lipanjska nadogradnja softvera.

Skype ističe da će povući nadogradnju u “sljedećih nekoliko dana” kako bi riješili ovaj veoma neprijatan problem te da će potom od korisnika zatražiti da preuzmu novu, ispravljenu nadogradnju kako bi se spriječilo širenje ovog problema.

Skype omogućava ljudima da zovu jedni druge online, na taj način izbjegavaju korištenje tradicionalnih fiksnih ili mobilnih mreža. Prošle godine kompanija Microsoft kupila je Skype za fantastičnih 8,5 milijardi dolara i tom prilikom je objavljeno da popularna usluga ima više od 600 milijuna korisnika.