google listen

Google nastavlja sa gašenjem proizvoda i usluga koje smatra suvišnim ili zastarelim. Na red su došla nepopularana izdanja Google Apps i podcast player.
Kompanija će 4. septembra početi sa gašenjem Google Apps for Teams, Cloud kolaborativni i komunikacijski paket koji ne zahteva od organizacije da prebaci svoj email sistem na Gmail kako bi koristili druge komponente kao što su Docs, Talk i Calendar.

Google Apps for Teams pokrenut je 2008 godine i nikada nije uspeo privući dovoljno pažnje jer su ga potencijalni korisnici smatrali ne korisnim, saopštila je kompanija Google. Google Apps for Teams nalozi biće pretvoreni u lične Google naloge.

Još jedna promena u Google Apps jeste da će Google Video for Business komponenta u Apps for Business i Apps for Education takođe biti ugašena. Razlog za to je vrlo jednostavan, njene funkcionalnosti video hostinga i deljenja sadržane su u Google Drive, tako da će od jeseni Google premestiti videa koja se nalaze u Video for Business na Drive.

Sva preseljena videa biće sačuvana besplatno i neće biti uračunata u korisničku Google Drive kvotu za skladištenje,

saopštila je kompanija Google.

Google Listen, aplikacija pokrenuta 2009 godine sa ciljem pretrage i reprodukcije podcast, biće ugašena 1. novembra. Oni koji su instalirali aplikaciju moći će nastaviti i dalje da je koriste.  Google predlaže da koristite neku od mnogih podcasting aplikacija koju možete pronaći na Google Play Store.

Kompanija Google juče je saopštila da planira da ugasi neke od svojih više od 150 različitih korporativnih blogova koje koristi da bi objavila novosti o kompaniji i proizvodima. Google navodi da će blogovi koji su postali suvišni ili se ne ažuriraju dovoljno često, biti ugašeni.

To ne znači da će naši korisnici biti uskraćeni za neke informacije, one će samo biti objavljivane na nekim našim popularnijim kanalima,

saopštio je Google.

Od kako je suosnivač Google-a, Larri Page, u aprilu prošle godine preuzeo funkciju izvršnog direktora kompanije, ugašeno je više od 30 proizvoda.