twitter foto-filter

Facebook želi da što je moguće više bude konkurent najvećoj društvenoj mreži. Da bi korisnicima omogućila maksimalnu efikasnost na Twitter-u, mikrobloging platforma navodno planira da implementira foto-filter sistem sličan Facebook-ovom Instagram-u koji će korisnicima omogućiti da zaobiđu aplikaciju i upload-uju izmenjene fotografije direktno na Twitter.

Twitter već duže vremena planira da doda jednu ovakvu funkcionalnost na svoju mikrobloging platformu. Facebook-ova objava kupovine Instagram-a samo je ubrzala Twitter-ova nastojanja za razvojem i ugradnjom foto-filter sistema na svoju platformu.

Mnogi su smatrali da bi Twitter trebao da sledi primer Facebook-a i kupi establiranu aplikaciju za obradu fotografija. Neki izvoru su čak preneli vest da su se suosnivač Twitter-a Jack Dorsey i izvršni direktor Dick Costolo sastali sa nekoliko kompanija i razgovarali o mogućoj akviziciji.

Ispostavilo se da je njihovo mišljenje da jedna takva investicija nije vredan toliko novca i da je mnogo bolje da umesto kupovine ulože svoje resurse na razvoju vlastitog softvera. Oni su navodno žele da njihov softver zadovolji V.I.T. (ono što Twitter naziva Veoma Važni Tviteraši) koji obično koriste Instagram za editovanje fotografije pre nego što ih otpreme na Twitter. Osobe koje spadaju u ovu kategoriju su sportisti, poznate ličnosti i druge javne ličnosti.

Isti izvori tvrde da Twitter razmatra mogućnost dodavanja alata za upload i editovanje video snimaka koji će omogućiti korisnicima da zaobiđu Google YouTube.

Twitter ima 140 miliona korisnika širom sveta koji dnevno šalju oko 340 miliona tweet-ova. Prema poslednjim izveštajima, Instagram je imao nešto više od 100 miliona Android i iOS korisnika s tim da će sledeći izveštaj pokazati da je taj broj sada znatno veći zahvaljujući ogromnoj bazi Facebook korisnika.