gasi se winamp

Nakon više od 16 godina gasi se legendarni media player Winamp. Winamp je svoju najveću popularnost imao krajem 90-ih i početkom 2000-te godine kao jedno od najboljih rješenja za slušanje MP3 glazbe i streaming radio postaja.

Može se slobodno reći da skoro da nije postojala osoba koja na svom računalu nije imala instaliran Winamp. No, u posljednjih nekoliko godina njegova popularnost počela se da opada pojavom mobilnih uređaja i streaming audio izvora kao što su Rhapsody , Pandora i Spotify.

Justin Frankel i Dmitry Boldyrev su prvu verziju Winamp media playera objavili 21. travnja daleke 1997 godine i odmah je postao veliki hit. Treba reći da je Winamp tijekom godina imao veliki broj izmjena a bio je poznat po tome što je podržavao veliki broj formata, korisnicima nudio brojne skinove, dodatke za vizualizaciju i playliste.

Winamp je vrhunac svoje popularnosti imao 1999 godine, tada se pojavio AOL koji je kupio media player za 80 milijuna dolara u dionicama. Od tada do danas, kompanija AOL objavila je verzije media player-a za Android i Mac, ali Winamp više nikada nije uspjeo da dosegne razinu uspjeha kakvu je imao godinama unazad kao Windows klijent.

Za sada još nema zvaničnog obrazloženja zašto se Winamp gasi, ali po svemu sudeći servis više nije dovoljno popularna da bi se održavao.

Winamp.com i njegovi Web servisi nakon 20. prosinca 2013. godine neće više biti dostupni. Također, Winamp Media player više neće biti dostupan za preuzimanje pa vas stoga molimo da najnoviju verziju preuzmete prije ovog datuma. Hvala vam što ste Winamp podržavali više od 15 godina,

navodi se u zvaničnom priopćenju.