matt_cutts.png

Matt Cutts, bivši šef kvalitete pretraživanja na Google-u, od 31. prosinca i zvanično više nije u kompaniji Google.

Jedan od najpoznatijih zaposlenika kompanije Google imenovan je direktor inženjeringa US Digital Service.

Matt Cutts je 2014. godine prvi puta najavio mogućnost svog odlaska iz kompanije Google. Ubrzo nakon toga, u svibnju 2015. godine, Google je odlučio da bi najbolje bilo da odstupi sa svojih dužnosti. Nakon toga Matt Cutts je i dalje ostao u kompaniji Google mada bez neke značajnije funkcije.

Sredinom 2016. Godine počeo je raditi s US Digital Service timom, saradnja je planirana da traje 3 mjeseca koja su potom produžena na još 3 mjeseca da bi konačno Matt Cutts odlučio da je vrijeme da i zvanično pređe u ovaj vladin odijel. Od 31. prosinca Matt Cutts direktor inženjeringa US Digital Service.

Treba reći da je Matt Cutts bio jedan od prvih 100 zaposlenih u kompaniji Google. Smatra se jednim od najpoznatijih zaposlenika Google-a u okviru search marketing industrije.

Matt Cutts je govorio na velikom broju SEO događaja i njegov doprinos našoj kompaniji ali i cijeloj industriji je neprocjenjiv. Očitno je bilo vrijeme da on krene dalje, da umjesto riješavanja problema na Google-u počne da radi na riješavanju velikih državnih problema,

navodi se u priopčenju kompanije Google.