buy vicodin online

Pitanja i odgovori

admin
146
objavljen
18. Marta 2012.

Da li se može zaraditi novac putem Facebook-a i kako?

0

Imam dosta prijatelja na fejsu, da li mogu to nekako iskoristiti za promociju nekih proizvoda i zaraditi novac?

Tagovi:

2dgovora

0
admin
146

Zarada direkno na Facebook-u nije moguća međutim, možete koristiti Facebook kao alat za promociju i na taj način znatno povećati svoju online zaradu.

Najpopularnija društvena mreža sada ima 850 milijuna korisnika što se značajan potencijal koji se može iskoristiti za oglašavanje ili prodaju proizvoda. Oglašavanje na Facebook-u vam omogućava da ciljate lokalnu i globalnu publiku na jednak način kao u bilo kojoj drugoj Internet marketing kampanji. Za razliku od Google AdWords, gdje se kampanje baziraju na ključnim riječima kod Facebooka je one baziraju na interesovanju korisnika sa još nekoliko demografskih opcija. Treba naglasiti i da za razliku od AdWords Facebook oglasi sadrže i sliku (a svaka slika mjenja tisuću riječi). Osim “običnih” oglasa Facebook nudi i Sponsored Story (sponzorirane priče) koje su postojeća objava na Facebooku koja je dobila veliki broj pozitivnih reakcija od strane fanova, i koje se pojavljuju na desnoj strani stranice. One se mogu povezati sa “Like” i interesima ili sa demografijom,i nema potrebe za kreiranjem oglasa jer se potpuno automatski generiraju.  Facebook oglasi imaju dva modela plaćanja, CPM i CPC.

Također, s obzirom na ogroman broj korisnika, možete pokrenuti i online prodavnicu na Facebooku putem koje bi svojim prijateljima i ostalim korisnicima nudili određene proizvode. Payvment, Storefront Social i BigCommerce SocialShop su aplikacije koje će vam dodati online pradavnicu na vašu Facebook stranicu. Prva je besplatna dok se dvije ostale plaćaju. Više možete pročitati u članku “Online zarada sa Facebook prodavnicom

0
kako ja da dobijem neku kopaniju ili marketig da mogu da napravim stranicu na facebooku?

Imate koristan odgovor na ovo pitanje? Slobodni ste da odgovorite.


Da bi postavili pitanje ulogujte se klikom na društvenu mrežu koju često koristite.