buy vicodin online

Pitanja i odgovori

gogeg
20
objavljen
16. Januara 2013.

eBay – prodaja stvari

1

Postovani,

imam nekoliko pitanja u vezi prodaje na eBay-u. Zelio bih prodavati sitne suvenire,  interesuje me sledece, u momentu kada neko kupi ono sto ja prodajem, kako se stvari dovijaju dalje, kad ja dobijam novac, da li normalno postom mogu poslati prodatu stvar, ako mozete da mi opisete taj postupak od momenta prodaje pa do momenta kada ja dobijem novac a kupac robu.

3dgovora

1
admin
146

Pozdrav,

nakon što prodate proizvod na eBay, možete poslati poštom, preporučenom poštom avionom (s obzirom da su manji predmeti u pitanju). Provjerite u pošti šta vam je najisplatnije, vjerojatno da će to biti slanje žutom kovertom koja je unutra obložena da štiti od oštećenja. Veoma vam je bitan tracking number (broj sa kojim ćete moći pratiti vašu pošiljku) koji ćete dobiti i koji se ne plaćate ekstra. Na prednju stranu koverte pišete adresu kupca, iza vašu adresu, te popunite formular za preporučenu pošiljku. Kovertu će zatvoriti radnik pošte nakon što provjeri njen sadržaj.

Znači, s obzirom da su u pitanju sitni suveniri, žuta koverta, tracking number i preporučeno. Cijena pošiljke se izračunava na osnovu njene težine (cijenu možete provjeriti lično u pošti ili na sajtu pošte).

Također, cijenu dostave možete uračunati u cijenu proizvoda ili je posebno navesti.

Napomena: Nemojte zaboraviti na provizije koje će vam uzeti PayPal i eBay (oko 15%).

Stojimo vam na raspolaganju za sva vaša buduća pitanja.

Online Tržište

1
gogeg
20
OK, hvala ma na ovom odgovoru, jos me zanima oko novca, kada kupac plati, tj. kada skine novac sa svog racuna, kada se on prebacuje na moj racun, i kako to funkcionise?
0
admin
146

Pozdrav,

kada vam kupac plati na PayPal, mora proći neko određeno vrijeme (nekoliko dana) prije nego što vam ti novci postanu dostupni, a 1. u sljedećem mjesecu PayPal će ih automatski prebaciti na vašu karticu.

Stojimo vam na raspolaganju za sva vaša buduća pitanja.

Online Tržište

Imate koristan odgovor na ovo pitanje? Slobodni ste da odgovorite.


Da bi postavili pitanje ulogujte se klikom na društvenu mrežu koju često koristite.