buy vicodin online

Pitanja i odgovori

objavljen
17. Januara 2017.

Kako odabrati preporucenu posiljku preko ebay-a?

1

Pozdrav i postovanje.

Narucio sam dosta stvari sa ebay-a u zadnje vreme i nekoliko njih mi nisu stigle. Kada sam se obratio prodavcima, rekli su mi da se obratim posti i pozovem se na naziv uplatnice koje sam dobio email-om od prodavca nakon novcane transakcije. U posti su mi rekli da posto posiljka nije bila preporucena, oni nemaju nacina da iskopaju moje predmete jer nemaju taj -identifikacioni broj, bar kod ili kako se to vec zove.

E sad, kako odabrati da posiljka bude preporucena? Engleski prevod tog termina je “registered mail”, jel tako? Na vecini itema na ebay-u ne vidim to nigde. Da li je to mozda opcija ‘standard shipping’?

Jos jedna stvar: ja za neke iteme koje nisam primio jesam dobio odredjeni “tracking number”. Kad ukucam taj broj na odredjenim sajtovima za pracenje posiljaka, dobio sam podatke o putanji kojom je taj predmet putovao i datum kad je stigao u Srbiju. Bar je to moje tumacenje sledeceg screenshota sa sajta trackitonline.ru nakon sto sam tamo upisao “tracking number” 11970111541 koji sam dobio od prodavca: https://s27.postimg.org/gi68jn677/tracking.png Medjutim, u posti mi kazu da im je taj “tracking number” beskoristan (to je neki ebay-ov broj koji sadrzi samo cifre, dok oni zahtevaju taj neki drugi ‘indetifikacioni broj’, bar kod, ili sta vec, koji je mesavina slova i cifara, i koji se dobija kada se odabere preporucena posiljka).

Dakle, interesuje me par stvari. Da li su ti itemi stvarno izgubljeni i ne postoji nacin da dodjem do njih? (ovo nije toliko ni bitno, jer su ovi itemi bili od male vrednosti, ali zanima me za ubuduce). Pod dva, da li mogu da trazim povracaj novca od Ebay-a ili Paypal-a (znam da generalno moze, ali negde sam citao da prodavac ne snosi odgovornost ako posiljka nije bila preporucena i nije bilo tog bar koda). Pod tri, kako da sledeci put odaberem da posiljka bude preporucena?

Hvala unapred. Mozda ce neko konstatovati da se moja pitanja ne odnose na “poslovanje” na ebay-u, ali slozicete se, potputno razumevanje procesa kupovine na ebay-u je neophodno da bi se zapoceo bilo kakav ozbiljan biznis. Tako da mislim da je moje pitanje potpuno relevanto u kontekstu ovog sajta. Hvala unapred na odgovoru.

Imate koristan odgovor na ovo pitanje? Slobodni ste da odgovorite.


Da bi postavili pitanje ulogujte se klikom na društvenu mrežu koju često koristite.