P & G u saradnji sa ecommerce kompanijom PFSweb za upravljanje on-line shopping siteovima uskoro diže novi e-komerc sajt pod nazivom "eStore." P & G, je eStore isključivo namjenio sopstvenim proizvodima i kupcima u SAD.

eStore je će biti pokrenut ovog proljeća, nakon pilot stranice sa 5.000 potrošača, koji će započeti u narednim tjednima.

"Mi smo vrlo uzbuđeni po pitanju eStore potencijala, te istraživanja načina kako doći do potrošača te stvaranje novih on-line iskustva i inovacija koje grade naše marke", rekao je Kirk Perry, P & G's Vice President, Sjeverna Amerika.

"U konačnici, naš cilj u radu sa iskusnim e-commerce kompanijama, kao što su PFSweb, je testirati koncepte i programa koji se mogu ponoviti sa svim našim online maloprodajnim partnera uz metode koje eksponencijalno povećavaju potrošački afinitet za naše robne marke i obostrano povećanje prodaje za P & G."

Nadam se da će i popularne kompanije iz lokalnih područja Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i ostalih zemalja pratiti modernizaciju velikih korporacija i njihovo prebacivanje resursa na internet poslovanje.