Prije samo dva mjeseca, Google, The New York Times i Washington Post udružili su se u eksperimentisanju sa novim načinom pružanja vijesti sa Google Living Stories. Danas je Google proglasio eksperiment uspješnim te je izjavio da će ponuditi funkcionalnost projekta široj javnosti.

Prema Google-u, 75% ljudi koji su poslali komentar u vezi Living Stories projekta su rekli da su radije za tradicionalni format online novosti.

Google Living Stories omogućava medijima da pruže vijesti na način koji omogućava čitateljima da u potpunosti istraže priču iz centralne lokacije. Ne mora se scroll-ati dolje po stranici rezultata pretraživanja ili nevezanih priča. Umjesto toga, jedan prijelom stranice priču djeli u četiri glavne komponente: opći sažetak na vrhu, popis filtra na lijevoj strani, vremenski složeni važniji događaji uz desnu stranu i članak u centaru. Living Stories je kao personalizirani RSS čitač feedova, ali prilagođen da obratiti pozornost na samo jednu priču. Priča je prilagođena korisniku, praćenje onoga što su već vidjeli, tako da ih mogu upozoriti kad novi sadržaj bude dostupan.