Google je obrisao najmanje šest popularnih muzičkih blogova za koje tvrdi da su prekršili zakon o autorskim pravima. Ove lokacije, koje su hostovane na Google Blogger i Blogspot servisima, dobili su obaveštenje tek nakon što su njihovi sajtovi zbrisani sa interneta, što su neki kritičari nazvali muzičkim blogocidom (musicblogocide 2010).

Želimo da Vas obavestimo da smo dobili još jedan prigovor u vezi sa vašim blogom,

počinje veselo pismo za svakog od vlasnika, Pop Tarts, Masala, I Rock Cleveland, To Die By Your Side, It's a Rap i Living Ears. Sve su to muzički blogovi, sajtovi koji pišu o muzici i koji postavljaju MP3-eve o kojima su raspravljali.

Nakon pregleda Vašeg naloga, primetili smo da je vaš blog u više navrata prekršio Blogger uslove korišćenja, pa smo bili prinuđeni da ukloni vaš blog. Hvala vam na razumevanju.

Kada primimo više pritužbi o istom blogu, a nema saznanja da se sadržaj koristi na ovlašćeni način, mi ćemo ukloniti takav blog,

objasnio je menadžer proizvoda Rick Klau.

Problema sa podnošenjem formalnog kontra-pravnog zahteva, je u tome što većina blogera ne zna kako. Šta više, mnoga od žalbenih obaveštenja upućenih blogger-ima navodno ne sadrže ime pesme na koju se žalba odnosi tako da nisu ni sigurni šta oni ustvari poriču.

Neki blogger-i možda i jesu neka vrsta pirata, jer nude linkove za preuzimanje čitavih novih izdanja. Dva najveća muzička bloga, Gorilla vs Bear i My Old Kentucky Home, ne pokazuju znake da su pod nekim uticajem, iako ova dešavanja smatraju alarmantnim.

Ja ne šaljem ništa što nije odobreno, ali, očigledno da to u nekim od ovih slučajeva nije ni bilo bitno,

kazao je Chris Cantalini (Gorilla vs Bear).

Za sada nema nekih bučnih protesta na ovo Google-ovo tiho uklanjanje blogova ili famozno nazvano blogocid.