ButtonMexico Twitter bi u Meksiku uskoro mogao biti ograničen ako planovi Meksičke Revolucionarne Demokratske Stranke postanu zakon. Plan predložen od republikanca i PDR člana Nazario Norberto-a predviđa ograničavanje upotrebe Twitter-a u pokušaju da se smanji kriminal.

Twitter koriste svi, pa tako i karteli droge, stoga Norberto veruje da će ograničavanje pristupa Twitter-u pomoći smanjenju kriminala i stvaranju "kibernetske policije", koja će pomoći smanjenju kriminala u svim oblastima.

Kao i mnogi narodi, Meksiko je zabrinut da brzina razmene informacija preko ovih društvenih mreža pomaže kriminalacima koji i dalje ostaju jedan korak ispred policije.

Poslednji napad na marine, ubistvo jednog od najtraženijih meksičkih gospodara droge, sve to, ispostavilo se, ima veze sa Facebook-om, zbog brzine napada i detalja o lokaciji.

Ako bi prošao, zakon bi bio sličan španskom, zakon koji pruža sudijama moć da ugase sajtove koji pomažu ljudima u kršenju zakona. Meksičke vlasti su već počele sa praćenjem društvenih mreža kao što se već radi u Velikoj Britaniji. Twitter je veoma rasprostranjen i popularan na Internetu tako da će biti teže da se zaustavi ili zabrani.

Zakon je još uvek u nacrtu.