google Google razvija sistem koji će omogućiti webmasterima da automatski podnesu novi sadržaj za indeksiranje na Google-u u realnom vremen za sajtove ubilo koje veličine.

Svi su se nadali da će se Google-ov PubSubHubbub (PuSH) protokol za objavljivanje u realnom vremenu, jednog dana koristiti za indeksiranje Web-a umesto pretraživanje linkova, što je način na koji neki pretraživači rade već godinama. Google-ov viši menadžer proizvoda, Dylan Casey je juče izjavio na Sullivan Search Marketing sajmu u Santa Clara-i u Kaliforniji, da kompanija uskoro planira da objavi standard za vlasnike sajtova koji će raditi na sličnom principu.

PuSH sindikacija bazirana na ATOM formatu, gde kada izdavač objavi novi sadržaj pretplatnici odmah mogu da ga prime. Kada webmaster objavi nešto stoji mu Hub na raspolaganju, zatim Hub dostavlja tu informaciju u realnom vremenu svim pretplatnicima. Ovo može potrajati samo nekoliko sekundi.

PuSH verovatno neće zameniti indeksiranja, ali dodatni format u realnom vremenu će sigurno biti od koristi za poboljšanje Google-ovog postojećeg indeksiranja.

Mnoge manje posećene lokacije Google posjećuje možda jednom nedeljno. Sa PuSH sistemom, oni će moći automatski skoro u realnom vremenu da isporuče svoj sadržaj Google-u.