Internet 15. ožujka slavi 25. rođendan od registracije prvog .COM domena. U ožujku 1985, Symbolics računala, Cambridge, Massachusetts ušla su u povijest Interneta sa adresom koja završava .COM. 1997 godine, .COM je registriran.

To je stvarno važan rođendan, jer ono što slavimo je Internet i .COM. Tko je mogao pretpostaviti prije 25 godina da će Internet ovako izgledati danas. Ovo je zaista bio revolucionarni događaj,

rekao je Mark McLaughlin, glavni izvršni direktor Verisign tvrtke, koja je odgovorna za skrb .COM domena.

Tokom 80-ih i ranih 90-ih jedva da je tko znao što je .COM. Potreba za nekakvo organiziranje načela postala je jasnija nakon ekspanzije Interneta.

Znanstvenici se uglavnom slažu da je prekretnica bila uvođenje Netscape web preglednika Mosaic koji je donio mainstream potrošače na web.

Sa 668.000 .COM stranica registriranih svaki mjesec, one su postale dio našeg života. Danas ljudi idu na .COM, za trgovinu, povezivanje sa prijateljima, radi zabave, da bi naučili nove stvari i razmjenili ideje.

Studija ITIF (Information Technology and Innovation Foundation) tvrdi da je "prosječna profitabilnost tvrtki koje koriste Internet povećana za 2,7%. Istraživanje također pokazuje kako je ekonomska korist jednaka vrijednosti od 1,5 trilijuna dolara, što je više od globalne prodaje lijekova, ulaganje u obnovljive izvore energije i vladinih ulaganja u istraživanje i razvoj.

Do 2020 Internet bi trebao dodati 3,8 trilijuna dolara za globalno gospodarstvo, a to je veći bruto domaće proizvodnje od Njemačke. Procjenjuje se da 1,7 milijarde ljudi, što je jedna četvrtina svjetske populacije, sada koristi internet.

Mislim da će način na koji se pristupa informacijama danas, a to je putem računala i prijenosnih uređaja, vrlo vjerojatno biti zamjenjen glasom, a mislim da dolazi vrijeme kada će glas biti važniji od unosa teksta. Mislim da će cijeli pristup traženja i dobijanja informacija biti radikalno drukčiji,

izjavio je Mark McLaughlin, glavni izvršni direktor Verisign tvrtke.

Trenutno Verisign ima 53 milijarde zahtjeva za web stranice svakog dana, i ne samo na .COM, što je jednako broju koji je ostvaren u čitavoj 1995 godini.

To je fenomenalan rast koji niko nije mogao ni predvidjeti prije 25 godina kada je mala tvrtka uzela računala i krenula prvim pionirskim koracima u svijet povezivanja.