Nova studija Comscore objavljena u srijedu će možda dati nadu pokretačima društvenih igara koji bi mogli da unovče svoje korisnike. 35% ispitanika je kazalo da bi se uključili u "marketinšku akciju" radi zarade virtualnog novca (kao što je npr. promatranje videa, ispunjavanja ankete, itd.), a 53% je izjavilo da je spremno da razmotriti marketinške akcije za novac ako imaju određeni izbor.

Istraživanje je proveo Comscore, sponzorirao ga je Offerpal, a uključeni su odgovori od 799 Comscore ispitanika koji igraju igre na društvenim mrežama barem jednom mjesečno. 54% ispitanika igraju igrice bar jednom dnevno.

Igrači od 25 do 34 godine bi željeli zaraditi virtualne novce od marketinških akcija, prema studiji, 71% ispitanika u toj dobnoj skupini je kazalo da bi tu mogučnost vrlo rado razmotrili.

Studija je također pokazala da oko 30% ispitanika nemaju mogućnost da plate gotovinom za virtualni novac. No, više od polovice svih ispitanika, uključujući i većinu onih koji mogu platiti gotovinom i većinu onih koji ne mogu platiti gotovinom, bili su spremni razmotriti marketinške akcije.

Na kraju studije, korisnici koji imaju mogućnost da izvuku svoje lisnice žele izbor kada su u pitanju društvene igre.