20090401-twfhq31gci94935x7esftkn1k5 Tvrtka Lunch.com je lansirala novu značajku pod nazivom Communities (zajednica) koja korisnicima omogućuje da izgrade vlastiti sajt za reenzije na bilo koju postavljenu temu.

Možete odabrati temu koju god želite, a zatim pozvati druge korisnike da doprinesu recenzijama i drugim sadržajem.

Pogodnosti ove vrste zajednice su vrlo jasni, ako ste sa grupom ljudi koji strastveno raspravljaju o zadanoj temi, za pretpostaviti je da su oni vjerojatno više upuznati sa temom od prosječnog korisnika. Svatko bi radije uzeo u obzir preporuku od nekoga strastveno prati određene teme po cijeli dan, nego od netkoga tko se povremeno ili slučajno uključuje u raspravu.

Direktor J.R. Johnson kaže da Lunch.com sustav omogućuje stvaranje više zajednica oko iste teme, naprimjer 10 različitih zajednica koje raspravljaju o motorima. Zbog svih tih review sajtova izgrađenih na Lunch.com platformi, može se koristiti univerzalno pretraživanje i sistem za sugestiju i preporuku sadržaja onih tema za koje ste zainteresirani, čak i ako su postavljena na različitim zajednicama od one koju trenutno pretražujete.

Johnson kaže kako očekuje da će biti pokrenuto mnogo review sajtova od strane postojećih online zajednice (recimo, Yahoo grupa). Za njih, sustav će raditi dobro, ali ako se sami želite pokrenuti review stranicu o nečemu a nemate mnogo prijatelja koji su zainteresirani za temu, mogli bi imati dosta poteškoća za dobivanje pune pažnje od strane zajednice. To znači da će sajtovi biti izloženi na tražilicama, a ako se proizvodi relevantan sadržaj Lunch.com će pružiti preporuku i pomoć u predstavljanju vaše zajednice novim korisnicima.