opera_logo Mobilni rast Opera-e je dosta napredovao pojavom Opera Mini i Opera Mobile pretraživača na Android, Symbian, BlackBerry, Windows Mobile i praktično bilo koji Java telefon.

Opera je dostigla 50 miliona desktop korisnika u martu, na Windows, Linux i Mac platformama, ima 30% povećanja iz godine u godinu.

Broj mobilnih korisnika bi mogao znatno da raste pošto Opera Mini bude odobrena za Apple App Store, omogućavajući korisnicima iPhone da zamene Apple-ov Safari sa dosta bržim i boljim pretraživačom. Opera Mini je pre 20 dana zatražila odobrenje od App Store.

Naš fokus na brzinu, sigurnost, inovacije i upotrebljivost nastavlja da daje rezultate. Mi uvek slušamo potrebe i želje naših korisnika, a oni nas nagrađuju tako što biraju Opera-u,

rekao je suosnivač Opera Software, Jon von Tetzchner.

Opera-in rekordan rast pokazuje da smo na pravom putu, i da kao potreba korisnika raste, mi rastemo zajedno sa njima. Opera za desktop donosi najbrže surfovanje na planeti, sa vizionarskim pristupom funkcija i skladnim dizajnom,

izjavio je Lars Boilesen generalni direktor Opera Software.

Dok je udeo Opere na tržištu još uvek relativno mali, softverska kompanija je nastavila da inovira, proizvodeći verovatno najbrži desktop i mobilni browser dostupan korisnicima Interneta. Pomoću super brzog JavaScript-a u desktop browseru i kompresovanja podataka za mobilnu mrežu putem proxy servera, Opera ima izgrađenu solidnu bazu korisnika koja će samo nastaviti da raste.