Na temelju Facebook najave na F8 danas, cilj tvrtke je osvoji celi Internet, a obzirom na prihvatanje Facebook-a od korisnika u cjelini, i važnih partnera sa sadržajem, budite spremni na Facebook-ovo osvajanje.

Postojale su tri glavne najave a to su:The Open Graph, Socijalni plugin-ovi, Graph API.

U osnovi, Facebook misli da će veze postati novi linkovi. To će se teoretski dogoditi kroz ono što zovu Open Graph. Facebook je fokusiran uglavnom na objavljivanje dijela grafikona oko ljudi i njihovih odnosa.

U isto vrijeme, druge stranice i usluge su objavljivale ostale dijelove grafikona tako da možete dobiti relevantne informacije o različitim vrstama stvari. Na primjer, Yelp je objavila najbolje lokalne tvrtke a Pandora koje pjesme su povezanje među sobom.

Svi ovi spojevi su važni dijelovi socijalnog grafikona, ali do sada nije bilo moguće jednostavno dijeliti veze koje napravite na stranicama poput Yelp ili Pandora sa prijateljima na Facebooku. I niste bili u mogućnosti da dovedete svoje prijatelje sa Facebook-a da podijele iskustva na tim stranicama ili ih personaliziraju za vas.

Najava socijalnih plugin-ova će igrati značajnu ulogu u stvaranju veza u Open Graph. Ovo uključuje "LIKE" gumb za web, za koji tvrtka smatra da je najvažniji plug-in. Kada stavite LIKE gumb na svoju stranicu, veza će biti integrirana sa Facebook kroz Graph API. Aktivnost će ići na feed sa vijestima, ali isto tako će ići i na druga relevantna mjesta na vašem Facebook profilu.

Na IMDB, svaka filmska stranica će imati LIKE gumb, pa ako LIKE film, to će se odraziti na vašu filmsku sekciju na vašem Facebook profilu. Vi ne šaljete samo nazad na Facebook. Na primjer, tu će biti LIKE gumb povezan sa sportašima sa njihovim stranicama na ESPN.com. Ako ste LIKE jednog od tih sportaša, možete dobiti ažuriranja o njemu sa ESPN, putem Facebook-a. Očekujte da će se puno zanimljivih dvosmjernih stvari dogoditi sa Graph API.

Ostali plugin-ovi uključuju box za aktivnost feed-ova i preporuke koje možete staviti na svoju web stranicu.
Suština je u tome da Facebook preuzima Internet, a web stranice će se bojati da ne sudjeluju.

Facebook ubrizgava samog sebe u svaki mogući dio web-a.