Facebook vjerovatno pokreće sopstveni servis ponude za virtualnu valutu u igricama, koja omogućava korisnicima da zarade virtuelnu valutu u zamenu za prijavljivanje za korištenje usluga kao što su Netflix ili popunjavanjem ankete. Ove ponude su popularizovale kompanija kao što su Offerpal, gWallet i Super Rewards, koje nude ponude za virtuelne valute u igrama na Facebook-u.

Facebook je virtualnu valutu u obliku kredita pokrenuo prošle godine, a nedavno je proširio svoju dostupnost i na Farmville, najpopularniju igru na Facebook-u.

Virtuelna roba i valute privlače ogromnu popularnosti na tržištu društvenih igara. Očekivanja su da preraste u 2 milijarde dolara vredno tržište u narednih nekoliko godina i ima smisla što Facebook želi da od toga stvori svoj novi izvor prihoda.

Još jedan razlog je želja da ima što veću kontrolu nad svim vrstama ponuda koje se nude korisnicima na mreži. Prošle godine Facebook je bio pod udarom nakon Scamville skandala, u kojem je bilo prevara sa virtuelnom valutom koja je deljena korisnicima.