ebay-logo eBay je od sada u modnom biznisu. U ponedeljak je zvanično lansiran FashionValute sajt, gde eBay namerava timskim radom sa modnim trgovcima nuditi odeću dizajnera po sniženim cenama.

Da bi privukli korisnike koji žude za etiketiranim dizajnerima, na sajtu će se oslanjati na "blic" prodaje u trajanju od 48 do 72 sata. Umesto da licitiraju za odeću u tipičnoj eBay aukciji, zainteresovani kupci će umesto toga koristiti Buy Now opciju, gde je isporuka besplatna ali za sada samo na teritoriji SAD.

eBay uverava da sve stavke sa FashionValute dolaze od prodavca ovlašćenog dizajnera. Dakle, kupci očigledno neće morati da brinu o potencijalnim falsifikatima.

Iako FashionValute nije podešen kao tipična aukcija, eBay kaže da ne poseduje niti proizvodi bilo koju od stavki. Firma radi sa dizajnerima brendova oko robe koja će biti u ponudi, naplačivajući uobičajene iznose taksi i drugih dažbina na osnovu obima poslovanja.

ebay-fashion-vault

Da bi označili svečano otvaranje FashionValute ove nedelje, eBay nudi žensku odeću French Connection Group po 60 odsto manjim cenama. Sledeća rasprodaje počinje 5. aprila za dizajnerske satove za muškarce i žene sa takođe 60 odsto popusta. FashionValute uz pomoć Twitter feeda objavljuje najnoviju rasprodaju.

FashionValute je imao probni rad prošle jeseni. Potražnja potrošača kao i sama prodaja su bili visoki, što je navelo da kompanija zvanično otvori online prodavnicu.