google Guardian UK izvještava da Google tiska letke, sa ciljem pridobivanja što više stanovnika Velike Britanije na Internetu.

Google je pokrenuo kampanju u Velikoj Britaniji pod nazivom Race Online 2012.

Ako želite da privolite ljude koji nisu na Internetu da se zainteresiraju za Internet, onda vjerojatno morate raditi neku offline kampanju,

izjavio je Google-ov glasnogovornik.

Letci će biti distribuirani putem različitih izvora, uključujući pamflete, promotivne knjižice i dr.

Ovo nije prvi put da tehnološki div poseže za tradicionalnim sredstvima. Neki od vas možda se sjećaju pokretanja Chrome preglednika, koji je bio najavljen u stripu.

Letak će imati koegzistentnu web stranicu za podršku, koji će objasniti zamisao oko Race Online 2012, i Google-ove ciljeve sa tim. Trenutno, više od 10 milijuna ljudi u Velikoj Britaniji nikada nije bilo na Internetu, a oko 4 milijuna od njih su obrazovane odrasle osobe.

Cilj Race Online 2012 služi u mnoge svrhe, pa i za spas UK vlade. Prema Guardianu, u nedavnom izvješću PwC procjenjuje ekonomsku korist od pridobivanja svih u Velikoj Britaniji da koriste Internet u visini od 22 milijarde funti, dok bi britanskoj vladi moglo pripasti barem 900 miliona funti godišnje. To je pod uslovom da sve digitalno isključene odrasle osobe budu on-line i naprave barem samo jedan elektronički kontakt mjesečno.