Foursquare je i dalje na prodaju. Glasine su da je Yahoo, koji je ponudio za Foursquare 100 miliona dolara, odustao od dogovora pre nekoliko nedelja ali da postoje nagoveštaji da će se vratiti sa manjom ponudom.

Direktor Foursquare Dennis Crowley je rekao da je pokušavao da iznudi i ponudu od Facebook-a ali je problem u tome da Facebook tretira svoje deonice da vrede mnogo više nego što jeste. Mark Zuckerberg je bio u Njujorku prošlog vikenda i sastao sa Crowley-jem, ali prema nekim izvorima povod sastanka nije bila prodaja Foursquare-a.

Zašto se mlada firma prodaje tako brzo, pitaju se mnogi ali prema informacijama, Crowley ima novca od kada je Google kupio njegov poslednji startup, Dodgeball dok bi za ostatak ekipe infuzija gotovine rešila mnoga pitanja. I, naravno, ova prodaja bi Crowley pretvorila u multi-milionera, što je svakako lepa i poželjna promena načina života.

Prema nekim teorijama, Facebook koji je angažovao bivšeg Google-ovca Erick Tseng-a da bude šef mobilnih proizvoda, a Erick ima svoj Foursquare profil kojeg je od 27. April proveravao 43 puta?! To naravno može da ne znači ništa a možda on zapravo pokušava da bolje upozna Foursquare, jer bi ubrzo mogao da počne da radi na njemu.

Dennis Crowley je odbio da komentariše ove špekulacije.