ruba-team-joins-google-e28093-ruba-travel-blog-ruba-com Glasine kažu da je Google kupio online turistički vodič i zajednicu Ruba. Ruba je vizuelni turistički vodič i sajt pregleda obilazaka koji pruža putnicima vizuelne vodiče koje su napisali ostali putnici. Međutim, Google kaže da nije baš kupio Ruba, ali će se tim koji stoji iza Ruba pridružiti Google timu za rad na iGoogle i drugim projektima.

Ruba nudi korisnicima mogućnost vizuelnog pregleda kroz gradove i njihovih atrakcije širom sveta, nudi bogati foto vodič i naglasak na brzo i lako otkrivanje novih lokacija. Na čelu sajta je Majk Cassidi, koji je osnovao veliki broj uspešnih kompanija uključujući i Xfire koja je prodata Viacom 2006 godine za 102 miliona dolara.

Vodiči su pisani i dostavljeni od strane korisnika, sa Ruba povlačenjem sa Google-a i Flickr API pomoći određivanja lokacije i obezbeđenja nekih uzoraka fotografija (korisnici mogu da podnesu svoje). Sajt je na neki način sličan TripAdvisor, koji omogućava korisnicima da objave gde su bili ili da pitaju prijatelje za to.

Google je učinio značajan potez u ulasku u online biznis putovanja, integrišući hotelske linkove u Mape i prikazujući hotele sa ocenama soba. Google je navodno u pregovorima oko kupovine ITA softvera, softvera za kupovinu karata.