ibm-logo-jun-09-thumb-150x79-6181 Na Impact Conference u Las Vegasu, IBM je predstavio CityOne, "ozbiljnu igru" posvećenu građanskom rješavanju problema.

Igra može pomoći klijentima, poslovnim partnerima i studentima da otkriju kako da učine grad i njegovu industriju pametniju rješavanjem problema stvarnog poslovnog svijeta, zaštite okoliša i logističkih problema,

kažu u IBM-u.

Prilično zahtjevno, ali cilj igre je proći kroz niz izazova u vašem gradu, vodeći brigu o energiji, vodi, financiranju i tako dalje. IBM daje primjer pitanja sa kojim se igrač može suočiti.

Jedna misija uključuje grad u kojem se potrošnja vode povećala dvostruko u odnosu na stopu rasta stanovništva, zalihe postaju nedovoljne (a možda čak i zagađene). Općina gubi čak 40 posto svoje vode kroz poroznu infrastrukturu a troškovi energije su u stalnom porastu. Da bi dovršio ovu misiju, igraču će biti izazov da pokrene sustav vodnog gospodarstva koje će uključivati točne podatke u realnom vremenu za donošenje odluka na isporuku najviše kvalitete vode za većinu na ekonomičan način.

Tvrtka ističe korisnost igre u smislu vojne obuke,  a dinamičnost i priroda igre već dugo privlači edukatore.