ipad_asphalt511 Na kraju prvog mjeseca prodaje, broj aplikacija za iPad raste brzo, ali budite spremni da će te platiti nešto više za njih.

App Store analitička tvrtka Distimo upravo je objavila svoj najnoviji izvještaj o Apple SAD App Store koji otkriva da je sada više od 4870 iPad aplikacije u trgovini. Trenutna prosječna cijena iPhone aplikacije u SAD-u je 3,82 dolara, dok je cijena iPad aplikacije 4,67 dolara, pa se lako izračuna da je iPad alikacija 22% skuplja od iPhone aplikacije. Štoviše, 27% iPhone aplikacija su besplatne, dok je sa druge strane, 20% iPad besplatnih aplikacija.

U međuvremenu, rast broja iPad aplikacije se povećava. U posljednja dva tjedna broj iPad-ovih specifičnih aplikacija je porastao za 29,5%, na 3437, dok je "univerzalnih" aplikacija, dizajniranih da rade i na iPhone-ovim malim ekranima i na iPad-ovom ekranu od 9,7 ", sada 1433, što je porast od 41% za dva tjedana. Zanimljivo je vidjeti da programeri preferiraju stvaranju aplikacija samo za iPad, pored univerzalnih koje imaju mnogo veće tržište potencijalnih kupaca.

Distimo-number-apps

Distimo-ve brojke pokazuju da su ove aplikacije uglavnom igre, 1577 iPad igara je izbačeno do sada. Druga najpopularnija kategorija je Zabava, sa 455 aplikacija. Ovde se jasno vidi da programeri vide uređaj kao zlatni rudnik za igranje igrica. Još jedno potencijalno unosno područje je područje medicinskih aplikacija. Iako tehnološki-pametni doktori imaju samo 91 aplikaciju one su daleko najskuplje, cijena im je 42,11 dolara.

Distimo-Category

Dobro bi bilo znati zašto su iPad aplikacije skuplje za 22%, da li je to nešto novo što se događa u Apple-u pa dopušta da iPad aplikacije budu skuplje ili je sam razvoj aplikacija skuplji.