Vlada je u partnerstvu sa privatnim poduzećima ponudila trudnicama tri besplatne SMS poruke tjedno a sve će to trajati dok dijete ne napuni godinu dana.

Nakon online ili telefonske prijave (tekst BABY ili BEBE [za španjolski] na 511411), Text4baby usluga će istisnuti poruke o imunizaciji, prehrani, sezonskom gripu, prenatalnoj skrbi, emocionalnoj dobrobiti, drogi i alkoholu, prestanaku pušenja, dojenju, mentalnom zdravlju, prevenciji oštećenja ploda, oralnom zdravlju, sigurnosti auto sjedala, o vježbanju i fitnesu, spavanju, obitelji i ostalom.

Poruke su prilagođene različitim fazama trudnoće i prve godine života, ali nisu prilagođene za pojedince. Od pokretanja prije nekoliko mjeseci, Text4baby servis je poslao više od milijun poruka za 36.000 trudnica. Bijela kuća, koja je partner u inicijativi, priznaje da SMS poruka sama ne može dati sve podatke koje bi bile potrebne jednoj trudnici ali zato mogu usmjeriti ljude da druge resurse poput SOS linije za trudnice, koje izvještavaju o povećanju poziva koji su povezani sa text4baby uslugom.

Cilj besplatnih SMS poruka vezanih za razvoj djeteta je da se majkama i roditeljima daju osnovne informacije jer uz toliku rasprostranjenost mobitela danas, ova vrsta servisa zvuči kao lijep način izbacivanja korisnih poruka javnog zdravstva i boljeg i efikasnijeg korištenja postojećih SOS linija.

To je također lijep primjer javnog i privatnog partnerstva. Iako je Vlada angažovana, wireless Trade Group CTIA će osigurati da svi SMS-ovi budu besplatni a kao glavni sponzori su Johnson&Johnson, WellPoint i Pfizer. Čak je pružena i pozadina tehnološka platforma, koju u ovom slučaju obezbjeđuje Voxiva.

Konačno, to je dobar primjer onoga što postaje moguće kada se određena tehnologija ovoliko rasprostranjena, pa tako osim redovnih posjeta liječniku tijekom trudnoće sada možete dobiti osnovne informacije i resurse bez trošenja mnogo vremena ili novaca.

Danas Američka vlada šalje SMS-ove a možda će za neko vrijeme poćeti da koristi Skype.