Microsoft Internet Explorer možda još uvek drži dominantan udeo na tržištu web browser-a ali je u konstantnom padu zbog jake konkurencija od strane Mozilla Firefox-a i Google Chrome-a. IE je hendikepiran nedostatkom podrške mnogim web standardima i svojim lošim performansama u odnosu na konkurenciju.

IE9 je nova generacija, još uvek najviše korištenog, pretraživača na svetu. Microsoft je okrenu potpuno novi pristup IE9, obuhvativši HTML5 i CSS3 sa fokusom na web standarde i brzinu.

Juče je kompanija Microsoft pokrenula IE9 platformu Preview 3 na događaju u San Francisku. Mnoge je iznenadilo da se Microsoft prezentacija fokusirala gotovo isključivo na to kako je IE9 kvalitetniji proizvod od svojih konkurenata, Chrome i Firefox 3.6.4 5. Pokretani su test za testom pokazujući sposobnosti procesiranja IE9. Ono što se najviše isticalo je hardverska akceleracija, IE9 koristi DirectX 10 kako bi hardver bio što bolje iskorišten.

Rezultati su bili zapanjujući. Da se i sami uverite u to proverite oba video. Prvi pokazuje test brzine između IE9 i Chrome-a, a drugi IE9 protiv Firefox-a.