innovate2010image-thumb-150x107-18193 Do 2015. godine je procenjeno da će biti trilion povezanih uređaja. Osobe sa pejsmejkerom pratiće bežični sistem. U bliskoj budućnosti, automobile će pokretati 64-bitni, multi-core procesor sa milionima linija koda.

IBM veruje da će u budućnosti sve više dominirati "sistem sistema", gde softver radi na uređajima koji stvoraju konvergenciju mehaničke, elektronske i digitalne tehnologije.

To je još jedan primer kako podaci menjaju sve aspekte razvoja proizvoda. To je takođe veliki pogled na našu budućnost koji se čini gotovo kao naučna fantastika.

IBM ove nedelje priprema teren za pametniju planetu. IBM Innovate lagano pozicionira svoj Rational softver kao okruženje za upravljanje velikih i složenih upravljanja proizvodima u super povezanom sveta.

IBM tvrdi da kupci treba da vide proizvode prema tome kako se uklapaju u kompleksne sisteme koji služe za protok unutar i van organizacije. Sistem treba da bude ključni deo razvoja proizvoda. IBM je danas najavio Integrisano upravljanje proizvodima (Integrated Product Management). Servis spaja više od 30 IBM-ponuda iz IBM Rational.

Nova složenost razvoja proizvoda sa dinamičnim lancem snabdevanja znači promenu mišljenja o razvoju proizvoda. Kompanijin odgovor je razvoj Agile razvojnog procesa. Testiranje i razvoj se okreću Cloud-u, pomažući kompanijama da brže dobiju proizvod iz proizvodnje.

Postoji more primera kako će kompleksnost inerpovezivanja podataka i povezivanje uticati na preduzeća. Ali, možda najneposredniji primer dolazi iz Apple-a. IPod je MP3 plejer sa softverom. IPhone je proizvod među-povezanih sistema. To je veliki razlog za njegov uspeh.

Takođe je model za ono što ćemo videti u svetu sa trilion povezanih uređaja.