_47993379_arsenal_screen(2) Najnovija igra iz FIFA Football serije je pokrenuta na Facebooku prije nego na konzolama. Popularnost social-medijskih igara je porastao u posljednjih nekoliko godina i došao na razmjere da 250 milijuna globalnih igrača igra raznorazne igre svaki mjesec.

Prethodna FIFA igrica za konzole se prodavala za oko 45 dolara ali FIFA Superstars je besplatna za igranje online. Nogometaši koji čine tima se kupuju u paketima po cijeni od 1,5 do 3 dolara po paketu. Igrači pripremaju svoje momčadi protiv da igraju protiv onih koji pripadaju njihovim Facebook prijateljima. Kako turnir odmiče, svaki igrač zarađuje bodove koji se mogu koristiti i za kupnju igrača.

Za razliku od FIFA konzola verzija u kojima igrač može da odlučiti da li će igrati kao menadžer, igrač ili oboje, na Facebook-u igrači mogu biti samo voditelji virtualnih timova sastavljenih od stvarnih igrača iz cijelog svijeta.

Igrači se također mogu odlučiti za sudjelovanje, igranje lige a ne samo sa svojim "prijateljima" na mreži.

Facebook verzija je strateška igra,

kazao je izvršni direktor Playfish-a, Kristian Segerstrale.

Novo izdanje igrice za konzolu treba da se pojavi kasnije ove godine. Electronic Arts (EA) je kupio Playfish 2009 godine za 300 miliona dolara.