ewise-picture Tvrtka za online plaćanje eWise, primila je 12,1 milijun dolara investicija od strane Balderton Capital, Total Tehnology Ventures i Allen&Co.

eWise je razvija tehnologiju pod nazivom Secure Vaults Payments, koja omogućava korisnicima da automatski skinu iznos za isplatu sa svojih bankovni račun bez otkrivanja osobnih informacija online tvrtkama. Plaćanja se odvija kroz prijavu i lozinku na bankin sajt. eWise očekuje da ova tehnologija plaćanja može dosegnuti brojku od 400 milijuna korištenja u roku od 5 godina. Klijenti su Citibank i First Direct (dio HSBC) u Velikoj Britaniji, Ping AN u Kini i Westpac u Australiji.

Tvrtka planira iskoristiti financijska sredstva za proširenje u SAD, kao i za prodaju i marketing. Naravno eWise se suočava s konkurencijom u vidu PayPal-a, koji je gigant u prostoru online plaćanja. PayPal ima drugačiji mehanizam plaćanja, koji se pokazao kao dobar a pokazatelj za to je da tvrtka raste velikom brzinom, dodajući milijun novih korisnika mjesečno.