Ako ste svesni postojanja Chatroulette, verovatno ste svesni i da ljudi često izlažu svoje privatne delove tela. Nažalost, često su ovome izloženi i maloletnici i to je postao takav problem za Chatroulette da je njegov kreator Andrey Ternovskiy odlučio da u sve ovo ukljući i zakon.

U poruci objavljenoj na sajtu Chatroulette, on objašnjava:

Srećom svi mi živimo u realnom svetu tako da lako možemo da primenimo zakonske odredbe stvarnog sveta čak i na Internet aplikacije. Uz pomoć nekoliko dobrih programera počeli smo prikupljanje informacija kao što su IP adrese, logovi i screenshot-ove počinilaca krivičnih dela koji su prekršili zakone SAD/UN o emitovanju neprikladnog sadržaja u određenim situacijama. Uhvatili smo i sačuvali na hiljade IP adresa navodnih počinilaca krivičnog dela, i to uz logove i screenshot koji dokazuju pogrešno ponašanje. Takođe smo inicirali razgovor sa agencijama za sprovođenje reda i zakona kojima smo izneli našu spremnost da pružimo sve podatke koje imamo. Nadam se da ćemo uz pomoć Krivičnog Prava konačno rešiti problem koji nas opterećuje već neko vreme.

Andrey Ternovskiy takođe navodi da su već blokirali hiljade IP adresa i da su prijavili poznate počinioce. On kaže da je usluga sada mnogo "čistija" nego ranije.

Konačno, on navodi i da su neke nove funkcije su na putu koje uključuju algoritam za lokalno pronalaženje i kanale.

chat-roulette