Google je objavio da je proširio svoju Google Maps Send-to-Car servis za Ford i GM vozila. Ovo se odnosi na Ford, Lincoln i Mercury vozila u SAD-u koji su omogućene sa Ford SYNC, kao i sa OnStar opremljenim GM vozilima, među kojima su modeli Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC, Hummer, Pontiac, Saab i Saturn.

Korisnici Send-to-Car servisa mogu slati adrese pronađene na Google Maps izravno svome automobilu. Širenje usluge je velika vijest za lokalne poduzetnike, a vjerojatna popularnost servisa će ućiniti Google Maps sve prisutnijim u svakodnevnom životu korisnika.

send-to-car

Nakon proslijeđene lokacije svom automobilu, vozači tada mogu koristiti svoj auto navigacijski sustav kako bi bili vođeni do odabrane destinacije. Današnjom dopunom, vozači mogu slati odredišta iz Google Maps izravno na njihovo konektovano vozilo u 19 zemalja i na više od 20 različitih marki. Samo u SAD-u, Send-to-Car je sada dostupan na više od 15 automobilskih modela a nadamo se da će u skorije vrijeme biti i više partnera koji će nam se pridružiti. Mislimo da je ovo velika pogodnost za vozače. Pripremite svoju rutu na vašem računaru, pošaljete odredište svom automobilu, i sigurno uživate u vožnji,

kaže Markus Mühlbauer, iz Google-a.