amazon_money Možda niste ni svjesni ali postoji niz načina na koje možete zaraditi novac sa Amazon.com. Način koji odaberete kao najbolji za vas će u velikoj mjeri ovisiti o onome što već radite. Treba da shvatate da na Amazon-u možete iskoristiti veliki promet i ugled koji ovaj web sajt ima u cijelom svijetu.

Šta Amazon nudi?

Jedna od najboljih stvari u vezi Amazon-a je da svatko može zaraditi novac sa njim, naravno ako želi, jer nudi niz opcija koje možete izabrati.

Bez sumnje ste čuli za Advantage program, koji je idealan ako ste već objavljivali knjige (bez obzira da li ste ih vi objavljivali ili konvencionalni izdavač), možete ih navesti na Amazon-u slijedeći upute koje vam daje Advantage program. Ova metoda vam omogućuje da koristite “Na Zahtijev” objavljivanje kako bi se smanjila opasnost od izdavanja hrpe knjiga koje se ne bi prodavale.

No, Amazon nudi i više od toga. Bacite pogled na Associates program koji vam omogućuje da preporučujute klijentima različite proizvode koje želite da im prodate. Program vrlo dobro izgleda i kao što se i može očekivati od tako velikog sajta na njemu ima dosta informacija koje možete da pročitate.

Nakon što ste se prijavili (besplatno), trebali biste se potruditi da istražite sve što sajt nudi. Vidjet ćete da možete napraviti bannere, oglase i još mnogo toga za poboljšanje svoje web stranice a to se odnosi čak i na boje koje izaberete sa svoje oglase.

Amazon aStore

Ali jedno područje svakako morate pogledati, to je potencijal za stvaranje, kako ga nazivaju aStore. Postoje primjeri dati na Amazon-u, oni su prilično uopšteni a radi se o tome da vam omogućuju da napravite web stranice koje su centrirane oko određene teme. Tako na primjer, ako su vaše web stranice o golfu, možete kreirati aStore koja je opskrbljena sa najboljim knjigama o golfu.

To može biti povezano sa vašim web sajtom ili blogom, dajući dodatnu dimenziju svom sajtu i pružajući vam priliku da zaradite još više novca.

Također možete odabrati koje boje želite koristiti za ove stranice (možete napraviti više stranica a ne samo jednu!), tako da će izgledati jednako kao vaš web sajt. Trebat će vam web sajt da se pridružite programu a oni će ga provjeriti kako bi bili sigurni da je pogodan za uključivanje (ali ne brinite, većina je pogodna) ali to ne mora da bude sajt koji ste platili, mnogi su ušli u program sa dobro napravljenom stranicom iz neke besplatne ponude.

Postoji potencijal da se napravi mnogo novca na Amazon-u posebice korišćenjem Associates programa a pogotovo ako imate cijeli niz web sajtova jer možete iskoristiti široku lepezu proizvoda koje imaju, i to ne samo knjiga i DVD-ova!

Dakle, ako tražite način da monetarizujete svoj web sajt ili sajtove, požurite na Amazon i registrirajte se besplatno. To je jedan od najboljih načina da počnete zarađivati novac nudeći kvalitetne proizvode po povoljnim cijenama.