microsoft Microsoft je juče otpustio jedan broj zaposlenih. Ne očekuju se masovnija otpuštanja jer Microsoft ovo radi početkom svake nove fiskalne godine, neka vrsta rekonstrukcije tvrtke. Microsoft je ušao u fiskalnu 2011 godinu 1. srpnja.

Microsoft je odbio komentirati ova otpuštanja i o koliko se radnih mjesta radi. Međutim, dobro obavješteni izvori tvrde da bez obzira na ova otpuštanja tvrtka planira da raste tokom ove godine, zapošljavajući radnike u drugim područjima. Tvrtka je također povećala broj svojih zaposlenih tjekom proteklih šest mjeseci, nakon što je otpustila tisuće radnika prošle godine, u jeku globalne ekonomske krize.

Iako je ovo zatvaranje radnih mjesta malog obima ipak privlači posebnu pažnju jer dolazi u nezgodnom trenutku za Microsoft. Taj nezgodan trenutak je odlazak dva visoka rukovoditelja odjela Zabave i Uređaja i otkazivanje Kin telefona samo nekoliko tjedana nakon njegovog debia.

Bit će vrlo zanimljivo vidjeti što Microsoft ima za reći, i koje su to brojke, kada tvrtka bude objavljivala svoje izvješće o zaradi krajem ovog mjeseca. Iako trpi lavinu negativnih kritika oko svoje dugoročne budućnosti, kompanijini kratkoročni brojevi mogli bi biti prilično jaki s obzirom na debi Office 2010 i kontinuirane jake PC prodaje.