logo New York startup ZocDoc ima za cilj proširenje svojih usluga sa 15 milijuna dolara investicija od Founders Fund. Postojeći investitor Khosla Ventures također je dao svoj doprinos. ZocDoc vam omogućuje da online zakažete besplatni pregled kod lječnika ili zubara.

Novac će se koristiti prvenstveno za geografsku ekspanziju ZocDoc-a. ZocDoc trenutno djeluju u New Yorku, San Franciscu, Washingtonu DC i Chicagu, a tvrtka je tražila od korisnika da glasaju koji bi po njima trebao da bude peti grad (opcije uključuju Boston, Los Angeles, Philadelphija i Seattle).

Geografska ekspanzija zahtijeva i kompleksnije poslove koji treba da se odrade, ZocDoc treba da okupi liječnike koji bi sudjelovali, omogući korisnicima da ih traže po dostupnosti, obezbjediti lokaciju, rješiti pitanje osiguranja i ostalo, a zatim omogućiti korisnicima da rezerviraju online sastanke. Treba naglasiti da je usluga besplatna za korisnike.

Velika imena imaju povjerenje u ZocDoc-ov ambiciozan model. Investitori u ZocDoc jsu direktor Salesforce-a Mark Benioff kao i Bezos Expeditions, tvrtka koju vodi direktor Amazon.com Jeff Bezos. Tu je i Khosla Ventures na čijem čelu je osnivač Sun Microsystems-a Vinod Khosla, koji fokusira svoje investicije na čistu tehnologiju i zdravstvenu zaštitu. Ni Founders Fund nije iznimka, među svojim principalima su suosnivač PayPal-a Peter Thiel i poduzetnik Sean Parker, kojeg igra Justin Timberlake u filmu koji debitira ove jeseni "The Social Network", poznatijem kao Facebook film.