seo

Registrirajte dobar domen. Bilo bi najbolje da se vaš domen odnosi na vaš proizvod. Ako prodajete lutke a vaš domen je gfronline.com, to vam baš i neće pomoći što se tiče tržilica. Ne zaboravite da možete da registrirate više povezanih domena. Kako bi izbjegli probleme sa tražilicama koje bi mogle previdjeti brojne domene koji ukazuju na istu stranicu, usmjerite ih na zasebne odredišne stranice sa linkovima koji će privući posjetitelje na sajt. To će pomoći vašem ranku.

Pazite na naslove. Najveće greške koje prave male firme sa svojim SEO jesu da imaju nepotpune naslove ili da nemaju tagove u naslovu. Većina web stranice su napravljene korištenjem tradicionalnih HTML editora koji ne navode slabosti stranice pri njenoj izradi. Naslovi stranica su vrlo jednostavan način za privlačenje algoritama tražilica koji traže naslove na više povezanih stranica. Ako uzmemo ponovo primjer lutke, bolje je sa jedna od stranica ima naziv “Barbie” nego naziv “Stranica 1”.

Koristite ključne riječi mudro. Uradite istraživanje ključnih riječi vezanih za vaš proizvod, kombinirajte ih i testirajte da vidite što vam najbolje odgovara. Nakon toga uključite ih u naslove, opis, zaglavlje i gdje god da možete a da ne budu prenapadne za vaše korisnike.

Učinite svoje kontakt podatke očiglednim. Kako bi spriječili spam, neke tvrtke dizajniraju svoje kontakt podatke u grafiku, tako da programi koji kupe informacije iz teksta na ovaj način ne mogu doći do e-mail adrese. To je pogreška, svoje kontakt informacije trebate učiniti lakim za pronaći na mreži, posebno iz razloga ako želite da dobijete dobar rank za određenu regiju. Odlučite se za tekstualne kontakt informacije umjesto jednostavnog ubacivanje e-mail linka.

Linkovanje. Što više relevantnih linkova imate između svojih i ostalih sajtova dobit ćete viši rank a samim tim imat ćete više posjetilaca koji dolaze posredstvom tražilica. Kad netko traži nekog vašeg konkurenata, na ovaj način vaš sajt će biti prilično visoko rangiran što vam daje veliku prednost u odnosu na vaše konkurente.