angstro-260 Google je kupio Angstro, servis za isporuku inteligentnih rezultata pretraživanja vezanih za profesionalne mreže osobe. Google je također angažirao njegovog osnivača u nastojanju da izgrade legitimnog konkurenta Facebook-u.

Uz pomoć investitora kao što su CommerceNet i savjetnika, poput Avery Lyford, naš tim dostavlja aplikacije za prezentovanje novih fotografija na Facebooku, poboljšavaju Caller ID pomoću LinkedIn profila, dodaje stil i linkove na Twitter, kreira socijalni adresar u stvarnom vremenu kao i druge usluge,

navodi se u kompanijinoj oproštajnoj objavi.

Osnivač Dr. Rohit Khare se već pridružio gigantu Internet pretrage. Prije Angstro, Khare je osnovao KnowNow, RSS uslugu za firme a prije toga bio je direktor CommerceNet Labs-a.

Khare će raditi na Google Me, tvrtkinoj još uvijek nepotvrđenoj socijalnoj mreži. Prema nekim navodima on će vjerojatno raditi sa Max Levchin, bivšim direktorom Slide-a i Google-ovim novim potprijedsednikom Inženjeringa.

Google je u više navrata neuspešno pokušavao da dublje zagazi u društvene medijie, dok je u međuvremenu Facebook bujao. Google vidi Facebook kao glavnu prijetnju tvrtkinoj dominaciji na webu. Khare-ov dolazak je još jedan znak da se tehnološki titan nije šalio kada su u pitanju negovi planovi oko društvenih medija.