lycos Lycos, nesrećni operater pretraživač, web portal i šta sve ne, koji je prvobitno osnovan 1994 godine, sada ima novog vlasnika, ponovo.

Indijska kompanija za digitalna marketing rešenja Ybrant Digital je kupila Lycos od Korejske Internet kompanije Daum za 36 miliona dolara.

Daum je kupio Lycos za 95.4 miliona dolara u avgustu 2004 godine od Terra Networks, koji je Internet ogranak Španskog telekom giganta Telefonica, a koji je postao vlasnik Lycos-a plativši 5.4 milijarde dolara u maju 2000 godine.

Lycos tvrdi da njegova mreža, u koju spada istoimeni pretraživač ali takođe i proizvodi i usluge sa poznatim imenima kao što su Tripod, Angelfire, Gamesville i WhoWhere za društveno umrežavanje, eCommerce, gledanje videa i deljenje, igranje, bloganje i web hostinga, konstantno privlačeći u proseku od 12 do 15 miliona jedinstvenih posetilaca mesečno u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kompanija se takođe može pohvaliti da je njegova mreža 25 najbolja destinacija u svetu Interneta, dostižući u svetu skoro 60 miliona jedinstvenih posetilaca.