facebook_logo Pre nekoliko dana Disney je kupio proizvođača društvenih igra Playdom za kako se navodi, 750 miliona dolara. Izvršni direktor Playdom-a John Pleasants navodi da nije baš siguran koju će mu funkciju Disney obezbediti, ali on misli da će biti generalni direktor Playdom-a. On takođe navodi da nije siguran da li će Tapulous (drugi proizvođač igrica kojeg je kupio Disney) biti pod njegovim nadzorom.

Ali najzanimljivija stvar koju Pleasants navodi jeste, koju je kako sam kaže nedavno čuo od svog poverljivog izvora, da polovina svih korisnika Facebook-u sada igra društvene igre. Što je još impresivnije, 40% ukupnog utrošenog vremena na Facebook-u se provedi na ovim igrama.

Upitan da prokomentariše promene koje je Facebook nedavno napravio kako bi usporio širenje ovih vrsta igara, Pleasants je priznao da su se svi pozabavili sa ovim i dodaje da sada rade zajedno sa Facbeook-om na novom načinu privlačenje prometa, naglašavajući da će to da urade bez spama.

Govoreći o tome šta je sledeće, Pleasants primećuje da su izdali dve nove igrice prošle nedelje. A na pitanje koji su po njemu najveći problemi sa kojima se suočavaju online igrice. Pleasants se našalio rečima:

Bilo pu puno bolje da deca imaju kreditne kartice.