xfire-logo Xfire, socijalna mreža namenjena gejmerima, koju je Viacom kupio 2006 godine za 102 miliona dolara sada ima novog vlasnika. Kupac je Titan Gaming a uslovi sporazuma nisu otkriveni. Xfire nudi svojim korisnicima mogućnost chat-a kroz igrice a takođe nudi i spisak servera za igranje. Titan navodi da će se usluge koje je Xfire nudio svojim korisnicima nastaviti bez bilo kakvih prekida.

Titan Gaming je specijalizovan za monetarizaciju, posebno što se tiče valuta u igrama, video oglašavanja, kao i u igrama klađenja.

Od kada je u vlasništvu Viacom-a, Xfire ima registrovanih više od 16,7 miliona korisnika i lansirao je 127 softverskih izdanja. Početkom 2005 godine, Xfire se suočio sa optužbama za kršenje Yahoo patenta, navodnog korištenja kompanijine tehnologije instant poruka. Spor se završio nagodbom godinu dana kasnije.

Xfire osnivači Dennis Fong i Mike Cassidy razišli su se ubrzo nakon prodaje Viacom-u. Fong je pokrenuo Raptr, socijalnu mrežu namenjenu gejmerima vrlo slične sadržine, dok je Mike Cassidy prešao da radi za Benchmark Capital pa zatim i za Ruba, koja je prodata početkom godine Google-u.

tour_serverbrowser_default